Helgen har också kännetecknats av matexperiment. Igår blev det egenhändigt gjord vaniljsås och äppelpaj, lchf-style.
Idag blev det riktig paj! (tyvärr har jag för smal ugn för en pajform, därav den höga kanten)
Skalet består av: drygt 1 dl mandelmjöl, ½ dl mandelkross, ½ dl sesamfrön, 75 g smör, 1 ägg, salt. Knådas ihop och trycks ut, förgrädda ca 20 min.
Fyllningen består av: 1 paprika, 3-5 champinjoner, skinka, 2 hårdkokta ägg, 1 burk smetana, lite chiliketchup. Alla ingredienser fräses ihop i panna och smakas av med chiliketchup samt kryddor enligt smak.
Gratineras med riven ost på 225 tills osten fått fin färg. Låt stå en stund innan servering :)
Gôtt säger jag.
Edit: Denna paj gör sig nog bättre i en bredare, lägre form tror jag. Borde dock vara mer deg för att täcka större yta.
2 kommentarer:
oj det där lät mumsigt! magen börjar kurra.. :)
ha en fin vecka!
kram!
Tackar! Jag kan meddela att den var riktigt bra dagen efter så jag gissar att den är lika bra idag då sista biten far.
Skicka en kommentar