söndag 22 augusti 2010

I'm back on lchf track

Helgen har varit mycket behaglig med lite sus och dus tillsammans med Annika och därefter kära återseenden i Klubben.

Helgen har också kännetecknats av matexperiment. Igår blev det egenhändigt gjord vaniljsås och äppelpaj, lchf-style.

Idag blev det riktig paj! (tyvärr har jag för smal ugn för en pajform, därav den höga kanten)



Skalet består av: drygt 1 dl mandelmjöl, ½ dl mandelkross, ½ dl sesamfrön, 75 g smör, 1 ägg, salt. Knådas ihop och trycks ut, förgrädda ca 20 min.

Fyllningen består av: 1 paprika, 3-5 champinjoner, skinka, 2 hårdkokta ägg, 1 burk smetana, lite chiliketchup. Alla ingredienser fräses ihop i panna och smakas av med chiliketchup samt kryddor enligt smak.

Gratineras med riven ost på 225 tills osten fått fin färg. Låt stå en stund innan servering :)



Gôtt säger jag.

Edit: Denna paj gör sig nog bättre i en bredare, lägre form tror jag. Borde dock vara mer deg för att täcka större yta.

2 kommentarer:

Steel sa...

oj det där lät mumsigt! magen börjar kurra.. :)
ha en fin vecka!
kram!

Sandra sa...

Tackar! Jag kan meddela att den var riktigt bra dagen efter så jag gissar att den är lika bra idag då sista biten far.